Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΔΕΙΤΕ: Ποια είναι τα φτωχότερα χωριά της Ημαθίας;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ
Πέντε χωριά της Ημαθίας είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και τους υπολογισμούς της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), με βάση στοιχεία του ΚΕΠΥΟ και τους ταχυδρομικούς κωδικούς κάθε περιοχής. Στο πλαίσιο της προσπάθειας προσδιορισμού των γεωγραφικών περιοχών που πλήττονται περισσότερο...
από τη φτώχεια αλλά και των ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο από διακρίσεις και κοινωνικό αποκλεισμό, επιχειρήθηκε η αποτύπωση εκείνων που φιλοξενούν πληθυσμό που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας για τα έτη 2009 και 2012 (κατά την ΕΛΣΤΑΤ πρόκειται για τον πληθυσμό που ζει με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εισοδήματος της χώρας). Η πιο φτωχή περιοχή της Περιφέρειας, για το 2012, ήταν η περιοχή της Ειρηνούπολης Ημαθίας, ενώ για το 2009 ήταν η περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης.

Στην Π.Ε. Ημαθίας για το 2009, οι περιοχές που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι η Ειρηνούπολη, η Μελίκη, και ο Κοπανός. Για το 2012, στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές προστίθενται το Μακροχώρι και η περιοχή του Πλατέως.

Φυσικά οι άλλες περιοχές του νομού δεν «πλέουν σε πελάγη οικονομικής ευτυχίας». Απλά η ύπαρξη μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων στις μεγάλες πόλεις του νομού ανεβάζει τον «μέσο όρο» του εισοδήματος. Και φυσικά στη μελέτη αυτή δεν καταγράφονται οι αιτίες της φτωχοποίησης του λαού (και) της περιοχής μας. Με λίγα λόγια. Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, αλλά χρειάζεται να αποκαλύπτονται και οι αιτίες (κυβέρνηση, Ε.Ε, κεφάλαιο) και κυρίως οι διαπιστώσεις να οδηγήσουν σε πολύμορφη πάλη για την ανατροπή της κατάστασης!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ