Quantcast

http://picasion.com/

Έρχεται η θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» στη Βέροια

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΠΑΠΑΓΟΥ
Αποτελεί έναν άγραφο κανόνα της θερινής θεατρικής σεζόν: η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη θα ταξιδέψει και φέτος σε μια σειρά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Θα απολαύσουμε την αντιπολεμική κωμωδία, με τη ματιά του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις, ενώ στον ομώνυμο ρόλο θα δούμε τη Μαρία Καβογιάννη. Η μετάφραση και η απόδοση του έργου θα έχουν τη σφραγίδα του Σπύρου Ευαγγελάτου...ο οποίος δεν μπόρεσε να σκηνοθετήσει τελικά την παραγωγή, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας. Το κωμικό τέμπο της σκηνοθεσίας του Γκραουζίνις υποστηρίζεται από μια ομάδα γνωστών ηθοποιών.

Ο Αντώνης Λουδάρος θα ενσαρκώσει τον Πρόβολο, ενώ στους ρόλους της Κλεονίκης, του Κινησία, της Μυρρίνης και της Λαμπιτώς θα δούμε τους Θανάση Τσαλταμπάη, Νάντια Κοντογεώργη και Μαργαρίτα Βαρλάμου.

Μετάφραση – απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος. Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας. Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης. Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μπακόλας. Επιμέλεια κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη. Επεξεργασία κειμένου: Ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης. Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου.

Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ