Quantcast

http://picasion.com/

«Πετρούλα»: Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα με το μωρό σου; Μάθε τι πρέπει να προσέξεις...

Αγαπημένη μου Βεροιωτοπούλα, φέτος για τις διακοπές σου έχεις παρέα και μάλιστα πολύ καλή; Για να μην πούμε την καλύτερη που είχες ποτέ στη ζωή σου; Είναι οι πρώτες σου επισκέψεις στην παραλία με το μωρό σου και το σκέφτεσαι αν θες να το βουτήξεις στη θάλασσα; Φοβάσαι πως μια τέτοια αποφασούλα μήπως εμπεριέχει κάποιους μικρούς ή μεγάλους κινδύνους; Η φίλη σου η «Πετρούλα» σου λέει να μην το σκέφτεσαι καθόλου, μόνο σε παρακαλώ πολύ για την ασφάλεια του παιδιού σου, διάβασε προσεκτικά παρακάτω τι πρέπει να κάνεις:
Αρχικά θα πρέπει να προσέξεις τι ώρα θα πας για μπάνιο τον μικρό σου αγαπημένο-η. Η σωστή ώρα είναι μεταξύ 9-11 το πρωί ή μετά τις 5 το απόγευμα. Ο ήλιος αυτές τις ώρες δεν καίει τόσο πολύ καθώς δεν βρίσκεται στην κορύφωση της πορείας του πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο επιβλαβής για την επιδερμίδα του μωρού.
Πρόσεχε την διάρκεια του. 


Το μπάνιο ενός βρέφους και ειδικά η διάρκεια του πρώτου μπάνιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 με 15 λεπτά. Μπορεί να απολαμβάνει το νερά και τα παιχνίδια μέσα στη θάλασσα αλλά οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να μουλιάσει το δέρμα του!

Πρέπει να θωρακίσεις όλο το πρόσωπό του αλλά και το σώμα του με αντηλιακό για να μην καεί. Εδώ δεν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες. Σοβαντίζεις το μωρό σου με κρέμα και ξεχνάς την ηλιοθεραπεία τόσο για το μωρό (duh!) όσο και για σένα!

Μην ξεχάσεις να του φορέσεις καπέλο και να πάρεις ένα έξτρα μαγιό μαζί σου για να το αλλάξεις αμέσως για να μην κρυώσει. Όπως αλλάζεις εσύ μαγιό μετά από κάθε βουτιά έτσι θα πρέπει να αλλάξεις και το μωράκι σου! Θετικό για σένα! Υπάρχουν πάνες-βρακάκια-μαγιό σε τέλεια σχέδια που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα πάνω σας! (βάλε και μία γαλάζια χάντρα στη τσάντα!)

Μόλις το βγάλεις από τη θάλασσα τύλιξε το αμέσως με το μπουρνούζι του και φόρεσε του οπωσδήποτε φανελάκι. Μπορεί έξω να βράζει ο τόπος αλλά είναι το πρώτο του μπάνιο και για πρώτη φορά θα βρεθεί από ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον στη θάλασσα με την άμμο και τον ήλιο κτλ μην το αφήσεις, λοιπόν, να κρυώσει με το που το φυσήξει λίγο ο αέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ