Quantcast

http://picasion.com/

Γεώργιος-Ξάνθιππος Τροχόπουλος: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Δύναμη Πολιτών»

Μια πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα κοσμεί τον συνδυασμό του Κώστα Καραπα-ναγιωτίδη «Δύναμη Πολιτών». Ο γνωστός και πετυχημένος φαρμακοποιός κύριος Γιώργος - Ξάνθιππος Τροχόπουλος, που κατά το παρελθόν έχει διατελέσει με πολύ μεγάλη επιτυχία από την θέση του αντιδημάρχου πολιτισμού, κατεβαίνει και πάλι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. H δυναμική του ενασχόληση όλα αυτά τα χρόνια με τα κοινά, ο πολιτικός του λόγος και κυρίως η αποδοχή που έχει στα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, τον καθιστούν ως έναν από τους πλέον δημοφιλείς του ψηφοδελτίου. Διαβάστε το πλούσιο βιογραφικό του και την ενεργή συμμετοχή του όλα αυτά τα χρόνια στην κοινωνία της Βέροιας:


Γεννήθηκε στη Βέροια από γονείς Πρόσφυγες – Πόντιους, την Κυριακή και τον Παναγιώτη Τροχόπουλο. 

Φαρμακοποιός, απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γνωστός Πιανίστας, με εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απόφοιτος του «Νέου Ωδείου» Θεσσαλονίκης στις τάξεις Πιάνου της κ. Άννας Τσίτσα – Κούνιο και Ανώτερων θεωρητικών, του Συνθέτη Χρήστου Σαμαρά. Μελέτησε Πιάνο για 4 χρόνια με τον Μαέστρο – Πιανίστα Γιώργο Θυμή και παρακολούθησε σεμινάρια Πιάνου με την Πιανίστα κ. Κατερίνα Πολυζωϊδου – Σούρβαλη στο Γκρατς της Αυστρίας.
Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο της Πόλης του, και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Πολίτης Ξάνθιππος», το περιεχόμενο του οποίου αποτελείται από κείμενα της εβδομαδιαίας αρθρογράφησης στην εφημερίδα «Βέροια», στα οποία κείμενα ο συγγραφέας αποτυπώνει τους προβληματισμούς του για το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Διετέλεσε:

- Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας.

- Μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για 9 χρόνια.

- Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας για 15 συνεχή χρόνια (1995-2010).

- Πρόεδρος του ΣΥΦΑ Ημαθίας - Πέλλας.

- Εκλέκτορας του ΦΣΗ στον ΠΦΣ για 22 χρόνια.

Για την εν γένει δράση του τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα.

Τον Οκτώβριο του 2013 στα πλαίσια του Φαρμακευτικού Συνεδρίου PHARMA Point, που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης του απένειμε τιμητική διάκριση «ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών του για την καταξίωση και την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού».

Είναι παντρεμένος με τη Λυκειάρχη Αναστασία Καρακώστα και έχουν τρία παιδιά.

Τον Πάνο, βραβευμένο Πιανίστα με διεθνή καριέρα,

τον Κώστα, Δικηγόρο, Μ.Δ.Ε. Διοικητικού Δικαίου και

τον Αντώνη, φοιτητή της Φαρμακευτικής.

Ζει και εργάζεται στη Βέροια.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Τη 2ετία 2002-2004

- Διαμόρφωση και μετατροπή του θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» σε στολίδι της πόλης.

- Αναμόρφωση όλων των χώρων πολιτισμού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών & και του Χώρου Τεχνών (Αίθουσα Χορού – Θέατρο Στέγης – Αίθουσα Μπαλέτου).

- Αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, όπως:

Α) Πρόσληψη εποπτών καθηγητών για τμήματα πιάνου και εγχόρδων

Β) Επανίδρυση της χορωδίας ενηλίκων και πρόσληψη της μαέστρου Δ. Ζησέκα

Γ) Δημιουργία για πρώτη φορά συμφωνικής ορχήστρας του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Ωδείου, καθώς και μουσικών της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δ) Καθιέρωση υποτροφιών για αριστούχους μαθητές του Δ.Ω.Β. σε σεμινάρια του εξωτερικού (πανελλήνια πρωτοτυπία).

· Καθιέρωση βραδιάς κλασικής μουσικής με συμμετοχή συμφωνικής ορχήστρας.

· Αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγιοπούλου για τη διοργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων και ομιλιών, βιβλιοπαρουσιάσεις, μαθήματα σκακιού, πανελλήνια τουρνουά, σεμινάρια εκπαίδευσης με G. Master, σεμινάρια εκπαίδευσης στην αγγλική γλώσσα, κ.ά.

· Ίδρυση της Μουσικής Βιβλιοθήκης της πόλης, κατόπιν χορηγίας του Ιδρύματος Νιάρχου και εγκατάσταση στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγιοπούλου.

· Καθιέρωση βεροιώτικου καρναβαλιού με συμμετοχή και χρηματοδότηση όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης και ελεύθερη παραχώρηση για μία φορά το χρόνο των χώρων πολιτισμού για πραγματοποίηση εκδηλώσεων (Αίθουσες Χώρου Τεχνών & Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών) στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

· Άριστη συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα για την πραγματοποίηση των Παυλείων κάθε Ιούνιο, και όχι μόνο.

· Διοργάνωση Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου με την επωνυμία «Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ», με συμμετοχή πιανιστών απ’ όλο τον κόσμο, κριτική επιτροπή από ξένους επιφανείς πιανίστες και μουσικούς, συμμετοχή συμφωνικής ορχήστρας στην τελική βραδιά και εγγραφή της Βέροιας στους διεθνείς καταλόγους των πόλεων που έχουν διαγωνισμούς πιάνου στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα την προβολή της πόλης παγκόσμια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ