Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τελικά τι θέλουμε από τους... «υπηρεσιακούς»;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"
Με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε η δήμαρχος Βέροιας εναντίον μηχανικού που σε προσωπικό του ιστολόγιο άφησε έωλα υπονοούμενα για ενδεχόμενο χρηματισμό στην υπόθεση της Γέφυρας Κούσιου (πρόκειται σαφώς περί αστείων αιτιάσεων), εύλογα επανέρχεται ο προβληματισμός για το τι είδους διαχείριση δημοσίων έργων θέλουμε.  Θυμίζουμε τον περιβόητο δρόμο Σέλι – Άνω Σέλι, όπου κατηγορούνται ένας πολιτικός προϊστάμενος και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βέροιας. Θυμίζουμε και την παλιότερη ιστορία πρώην δημάρχου της Ημαθίας που έχει ήδη καταδικαστεί. Τελικά, όμως, ποια πρέπει να είναι η συνεργασία πολιτικών και υπηρεσιακών;
Πρέπει πάντα να ταυτίζονται οι απόψεις τους ή πρέπει ο καθένας να κάνει τη δουλειά του;
Πάντως στην περίπτωση του πρώην Δήμου με τις «μαύρες τρύπες», βαρύ ήταν το τίμημα πλήρωσε ο υπηρεσιακός παράγοντας, αρνούμενος τότε να συνηγορήσει στις αιτιάσεις του πολιτικού προϊσταμένου, με αποτέλεσμα να δεχθεί, αυτός και η οικογένειά του, τόνους λάσπης!
Πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να ξεκαθαρίσουμε τι ζητάμε. Η τακτική των πολιτικών που θεωρούν τον δημόσιο τομέα ως «εκλογικό λάφυρο» πρέπει να κλειστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο, αφού πάνω απ’ όλα απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ