Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Κλειστή η χειρουργική για 8 μέρες το μήνα!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗ!!!
Μέχρι και τον Ιούνιο 2013 στην Χειρουργική κλινική υπηρετούσαν πέντε ειδικοί ιατροί –εκ των οποίων 2 επικουρικοί- και επτά ειδικευόμενοι, γεγονός που επέτρεπε την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος. Πλέον στην Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου της Βέροιας υπηρετούν τρεις ειδικοί, καθώς αποχώρησαν οι δυο επικουρικοί λόγω λήξης των συμβάσεών τους και τρεις ειδικευόμενοι εκ των οποίων οι δύο σε παράταση παραμονής κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή. Οι εναπομείναντες 3 ειδικοί και 3 ειδικευόμενοι, καλούνται να καλύψουν τις ίδιες λειτουργικές ανάγκες του τμήματος, δηλαδή... 

καθημερινή γενική εφημερία, τακτικά και επείγοντα χειρουργεία. Σε μία κλινική με 2.000 εισαγωγές ετησίως και προσέλευση 50 περιστατικών σε καθημερινή βάση, οι αυξημένες ανάγκες έρχονται σε σύγκρουση με τη μείωση του αριθμού των εφημεριών και τη συρρίκνωση του προσωπικού και οδηγούν από αύριο και μέχρι το τέλος του μήνα σε λουκέτο τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας.

«Έχουμε μείνει τρεις χειρουργοί και τρεις ειδικευόμενοι που είναι αγροτικοί ή γενικοί γιατροί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουμε τις εφημερίες του μήνα. Με καλή τη πίστη καλύψαμε 23 μέρες αυτόν τον μήνα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει τον επόμενο. Έτσι από αύριο και για τις επόμενες 8 μέρες θα στέλνουμε τα περιστατικά που κρίνεται ότι πρέπει να μπουν χειρουργείο στη Νάουσα, στα Γιαννιτσά ή τη Θεσσαλονίκη. Θα καταθέσουμε στον εισαγγελέα υπόμνημα για να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση, αφού κανένα νοσοκομείο του κόσμου δεν λειτουργεί έστω και μία μέρα χωρίς χειρουργείο» λέει στη «Μ» Χαράλαμπος Δεμερτζίδης Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Βέροιας.

Το περασμένο διάστημα ο διευθυντής της κλινικής εξάντλησε όλα τα περιθώρια των συναδέλφων του ώστε να καλυφθούν οι εφημερίες με ασφάλεια, ωστόσο οι γιατροί του είχαν στείλει εξώδικο καθώς βάσει νόμου όταν πραγματοποιούνται παραπάνω από 7 εφημερίες ανά γιατρό, χρειάζεται η έγγραφη συγκατάθεσή του.

Σε ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν οι τρεις ειδικοί και οι ειδικευόμενοι του τμήματος, υπογραμμίζεται η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κλινική ενώ παράλληλα θίγεται το θέμα των αποσπάσεων γιατρών για συγκεκριμένες μέρες το μήνα, κάτι που όπως λένε, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα.

«Οι αποσπάσεις για 2 ή 3 ημέρες επικουρικών χειρουργών από άλλα νοσοκομεία και ειδικευομένων εκτός χειρουργικής για να καλύψουν τα κενά, ούτε ρεαλιστική αλλά ούτε και ασφαλής λύση είναι. Η αποδυνάμωση και η επερχόμενη πλήρης διάλυση του αναισθησιολογικού τμήματος θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» της υποβάθμισης του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου μας» υποστηρίζουν οι γιατροί στην ανοιχτή επιστολή τους.
Πάντως ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Νίκος Χατζηδημητρίου μιλώντας στη «Μ» ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες προκειμένου να έρθουν γιατροί από άλλα νοσοκομεία, ώστε να καλυφθούν τα κενά. «Για την Χειρουργική Κλινική γίνονται προσπάθειες να σταλεί ένας γιατρός από άλλο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει τρεις εφημερίες. Ήδη έχω κάνει επαφές με το νοσοκομείο Κατερίνης, Άγιος Δημήτριος και Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης και περιμένω απαντήσεις. Μία γιατρός θα έρθει από τον Άγιο Δημήτριο και θα καλύψει τις εφημερίες των δύο τελευταίων ημερών» είπε στη «Μ» ο κ. Χατζηδημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ