Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΔΩΡΕΑΝ Ευρωπαίκά Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης


Τρεις συνολικά προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος Βέροιας για την επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων σε διάφορους τομείς της οικονομίας εγκρίθηκαν από το ΙΚΥ – Τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης και προβλέπεται να υλοποιηθούν τη διετία 2012-2014. Την όλη ευθύνη και προετοιμασία των προτάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της ανεύρεσης των εταίρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είχε η κ. Κλεοπάτρα Θεολογίδου, επιστημονική συνεργάτης της Δημάρχου κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται να καταρτισθούν 81 άτομα, ανέρχεται σε 374.406,00€. Πιο αναλυτικά, τα τρία προγράμματα αφορούν σε:



«Ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης υπηρεσιών τουρισμού»
Προβλέπει την αποστολή 30 ατόμων για 13 εβδομάδες στη Βαρκελώνη (Ισπανία), στη Φλωρεντία (Ιταλία) και στη Μάλτα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν αποφοιτήσει από σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, ξεναγών, εστίασης, δημοσιογράφων και αρχαιοφυλάκων ή είναι απόφοιτοι λυκείου με τριετή τουλάχιστον εμπειρία σε έναν από τους παραπάνω τομείς. Τα άτομα αυτά προβλέπεται να καταρτισθούν μέσα από την απασχόλησή τους, αντίστοιχα, σε τουριστικά γραφεία ή δήμους (σε γραφεία με αντικείμενο δράσεις γύρω από τον τουρισμό), σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (υποδοχή, εξυπηρέτηση πελατών), εστιατόρια (μαγειρική, σερβίρισμα), εφημερίδες ή περιοδικά με αντικείμενο την τουριστική προβολή και σε μουσεία-εκθέσεις ή αρχαιολογικούς χώρους (υποδοχή, φύλαξη).


«Βιολογικές καλλιέργειες:  Οπωροκηπευτικά – οίνος»
Το πρόγραμμα κατευθύνεται σε δύο τομείς, την αμπελουργία και παραγωγή κρασιού που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη και δυναμική στην περιοχή και τα οπωροκηπευτικά, στην καλλιέργεια των οποίων παρουσιάζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα. Προβλέπεται η αποστολή συνολικά 30 άτομα, νέοι αγρότες ή νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην οινοποιία και στη μεταποίηση οπωροκηπευτικών ή γεωπόνοι, απόφοιτοι ανωτάτων ή τεχνολογικών ή ΙΕΚ για την κατάρτισή τους στους 2 αυτούς τομείς. Η κατάρτιση θα γίνει σε 4 ροές, διάρκειας η κάθε μια 10 εβδομάδων, εκ των οποίων οι δύο, αφιερωμένες στην αμπελουργία και στην παραγωγή κρασιού, θα γίνουν στην περιοχή της Τοσκάνης, στην Ιταλία, και στην περιοχή του Perpignan στη Γαλλία,  και οι δύο, αφιερωμένες στα οπωροκηπευτικά, θα γίνουν στην περιοχή του Abruzzo της Ιταλίας για ανοιξιάτικα και θερινά οπωροκηπευτικά και στη Σεβίλλη για χειμερινά. Η πρόταση που υποβλήθηκε και η διαχείριση του σχεδίου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γεωπόνων Ν. Ημαθίας και την πρόεδρό του κ. Καλλιόπη Παπαοικονόμου.


«Βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε κτήρια και κοινόχρηστους χώρους»
Περιλαμβάνει την κατάρτιση 21 ατόμων για 26 εβδομάδες, ειδικότητας αρχιτεκτόνων μηχ/κών, πολιτικών μηχ/κών, ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχ/κών, περιβαλλοντολόγοι μηχανικοί, και γεωπόνοι με ειδικότητα στην αρχιτεκτονική τοπίου, σε 3 διαφορετικούς προορισμούς. Τα άτομα αυτά προβλέπεται να καταρτισθούν μέσα από την απασχόλησή τους σε ιδιωτικά γραφεία ή δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Μεσογείου, στο Perpignan (Γαλλία), στη Βαρκελώνη (Ισπανία) και στο Celano στην περιφέρεια Abruzzo (Ιταλία), πόλεις με μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή Βιοκλιματικών Παρεμβάσεων.


 Το Πρόγραμμα καλύπτει για τους καταρτιζόμενους τα έξοδα μετακίνησης, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας και διαμονής. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ